Zonnepanelen



Zonnepanelen blijven ook in 2021 een prima investering. Met wat u bespaart op uw energiefactuur verdient u uw zonnepanelen op 7 tot 9 jaar terug. Zonnepanelen op het dak van uw woning betekenen ook een meerwaarde voor uw huis. Doordat u overschakelt op zonne-energie, werkt u actief mee aan een schonere wereld met minder CO2-uitstoot. U wekt zelf hernieuwbare energie op, waardoor u niet alleen onafhankelijker bent van leveranciers maar ook nog eens in orde bent met de EPB-normering.


Schieten de zonnepanelen in uw straat als paddenstoelen uit de grond, maar hield u de boot voorlopig nog wat af? Dan is het zeker nog niet te laat om op de kar te springen. Sterker: op dit moment is het plaatsen van zonnepanelen zelfs een slimme investering. Want nooit eerder kostte groene energie zo weinig geld.


De werking van uw zonnepanelen:


Een installatie bestaat uit de zonnepanelen zelf, een montagesysteem en bekabeling die op het dak worden geplaatst. Het piekvermogen van de panelen bepaalt hoeveel elektriciteit er kan worden opgewekt

.

Binnen in huis wordt er minstens één omvormer geplaatst die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Een productiemeter of groenestroomteller geeft inzicht in de productie van de installatie. U kiest best voor een installatie die u aansluit op het elektriciteitsnet, dan kunt u ook stroom van het net gebruiken op momenten waarop uw zonnepanelen geen of onvoldoende elektriciteit opwekken. De stroom die van en naar het net gaat, wordt gemeten door de facturatie- of injectiemeter. Bij een digitale meter tellen beide tellers op. Bij een analoge meter draait de facturatiemeter terug op momenten dat uw zonnepanelen meer produceren dan u verbruikt.


Soorten zonnepanelen:


  • Monokristallijn panelen. Bij deze soort panelen zijn de zonnecellen gemaakt van silicium. Elke cel bestaat hier uit één kristal. De zonnepanelen hebben een effen, zwarte lijn en bieden het hoogste rendement, voornamelijk bij direct zonlicht. Deze panelen zijn daarom geschikt wanneer u een kleine oppervlakte ter beschikking hebt.
  • Polykristallijn panelen. Net zoals bij monokristallijn zonnepanelen, worden de polykristallijn zonnepanelen gemaakt van silicium. Het verschil zit hem in de ligging van de kristallen. Bij een polykristallijn zonnepaneel liggen de kristallen namelijk in een willekeurig patroon door elkaar. Hierdoor krijgt u meerdere kristallen per cel. Dit soort zonnepanelen presenteren het best bij niet-direct zonlicht en zijn doorgaans goedkoper dan monokristallijn panelen
  • Amorf of dunne-film panelen. Amorf zonnepanelen, ook wel dunne-film zonnepanelen genoemd, bestaan uit een dunne laag amorf silicium zonder kristalstructuur. Ze zijn lager in kostprijs, maar hebben wel een lager rendement dan monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen. U zal een grotere oppervlakte nodig hebben om rendabel te zijn.
  • Glas-glas zonnepanelen. De achterzijde van glas-glas zonnepanelen bestaat uit glas in plaats van kunststoffolie. Glas-glas zonnepanelen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en schade en hebben een hoger vermogensbehoud. De kostprijs ligt echter hoger dan traditionele zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen:


Door de verlaagde investeringskost en het hoge rendement van de zonnepanelen van vandaag blijft zonne-energie een interessante investering die uw jaarlijkse energiefactuur aanzienlijk verlaagt.

Zonnepanelen blijven dankzij de verlaagde investeringskost een duurzame en economisch voordelige investering.


  • Lage aanschafwaarde
  • Waardestijging van uw huis
  • Binnen 10 jaar terugverdiend, de rest is winst
  • Milieuvriendelijk (geen CO2-uitstoot, minder toxisch en geen waterverbruik)
  • Vragen weinig onderhoud
  • Combinaties met andere duurzame oplossingen, zoals een warmtepomp, is mogelijk.

Waarom kiezen voor ons?


Wij adviseren je bij de keuze, de installatie en het in gebruik nemen van de

zonnepanelen.

We zoeken uit welke zonnepanelen het beste past ,

bij jouw wensen en begeleiden je van A tot Z.